Blomdahl - hudvennlige smykker

Blomdahl er ledende innenfor medisinsk hulltagning og hudvennlige smykker, som er skånsomme mot din hud og helse.

Smykkene fra Blomdahl er utviklet i samråd med hudlege for å passe til alle, selv de som har allergi. Blomdahl benytter kun skånsomme materialer. Derfor består alle smykkene av nøye utvalgt plast eller titan, i rene medisinske kvaliteter.

En hulltagning gjør huden mer sårbar for uheldige materialer, som for eksempel nikkel. Risikoen for å utvikle allergi er størst i det første året etter en hulltagning. Med smykker fra Blomdahl trenger du ikke å bekymre deg for nikkel, kadmium, bly eller andre helsefarlige og allergene materialer.

Blomdahl sin oppgave er å beskytte førbrukere og hulltagere i hele verden mot helserisikoer forbundet med hulltagning og smykker. Dette gjør Blomdahl ved å alltid sette de medisinske aspektene først

For at hullene skal gro raskest mulig og for å unngå problemer med infeksjon, så er det viktig å ta vare på hullene på en riktig måte. Les her hvordan rense på en trygg måte.

Husk å ikke snurre på hulltagningsøredobben.


Tidligere fikk man beskjed om å snurre på hulltagningsøredobbene flere ganger om dagen, men det trenger man altså ikke. Det som er viktig, er at man renser ørene nøye (for- og bakside) morgen og kveld. Når man har tatt et hull så dannes det en ny sårskorpe hver dag og i den trives bakterier, for å unngå infeksjon er det derfor viktig at denne sårskorpen renses vekk.

Unngå infeksjon med Blomdahls renseservietter


• Enkle å bruke
• Skånsomt for huden
• Helt uten alkohol
• Etterlater ikke fiberrester
• Lær hvordan rense riktig i pleierådRens aldri hullene med middel som inneholder alkohol.


Alkoholen tørker ut huden og det forlenger groprosessen. Rengjør hullene når du tar en dusj og bruk Blomdahls alkoholfrie og sterile renseservietter. Disse kommer i engangsforpakninger og er enkle å ta med deg når du er på farten!

Vent med bading i basseng, ferskt- eller saltvann.


For unngå infeksjon, vent med bading i basseng, ferskt- eller saltvann, så lenge som mulig. Unngå å ha hodet under vann. Etter bad rengjør du med flytende såpe eller Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter.

Rent, tørt og luftig


I løpet av det første året etter du har tatt hull i ørene er det viktig at det holdes rent, tørt og luftig. Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Men det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør. Når man bytter øredobber er det lett å skade huden og det er fortsatt risiko for infeksjon. Det er derfor viktig at man fortsetter å holde det rent, tørt og luftig. Når du bytter til vanlige øredobber, husk å ikke trykke låsen for tett inn mot øret. Den beste legningen av såret får man når det er luft mellom øret og låsen. Til barn anbefaler vi å bytte til våre ”luftige” øredobber med krok, i ren medisinsk plast. Det er størst risiko for å utvikle allergi i løpet av det første året, etter man har tatt et hull. Blomdahls hudvennlige smykker kan man bruke uten å være bekymret for nikkel, kadmium, bly eller andre helsefarlige materialer.

På tide å skifte ut øredobbene?


Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andrebøredobber. Slik tar du av hulltagningsøredobben:
Vask øre og hender nøye. Ta forsiktig tak i smykkedelen på ørets framside med den enehånden. Med den andre hånden tar du tak i låsen på baksidenav øret. Deretter vrikker du bestemt låsen fram og tilbake tilden løsner. Ta ut hulltagningsøredobben forsiktig og sett inn rene øredobber.Det tar opp til et helt år før hullet er helt leget, så tenk på følgende


· Ha alltid på deg øredobber, ellers kan hullene krympe og/eller vokse igjen.
· Vær forsiktig når du bytter øredobber. Huden som dannes i hullet er tynn og skjør. Derfor kan den lett skades og det kan oppstå infeksjon. Rengjør derfor øredobber og hendene før du bytter. Fortsett å holde det rent, tørt og luftig rundt hullet. Bruker du øredobber med lås, bør låsen ikke trykkes tett inn til ørets bakside.
· Risikoen for å utvikle kontaktallergi er størst det første året. Derfor bør du være ekstra nøye i valg av øredobber. Vi anbefaler hudvennlige smykker fra Blomdahl.

VIKTIG! Hoven og/eller rød hud og/eller smerte kan tyde på infeksjon:
Er hullet i den myke delen av øret (øreflippen) så ta ut anhenget og vask rent/desinfiser. Har det ikke blitt bedre når du våkner dagen etter så kontakter du legen. Er hullet i ørets brusk ta ut øredobben, vask rent/desinfiser og kontakt legen umiddelbart.
Artikkelbilde - Blomdahl - hudvennlige smykker

Flere nyheter